Întreținerea anuala a pasunilor

În sfârșit, ați curațat pașunea! Ați dat foc tufelor tăiate sau le-ați tocat, în funcție de buget. Finanțarea de la APIA este asigurată, pășunea este curată.

Următoarea problemă este ce se va întâmpla la anul – spinii vor crește mai mulți decât in acest an, vor lăstări câte 3 lăstari din radacina groasa care tocmai a fost tăiată. Ce e de facut pentru a preveni invazia de anul viitor a spinilor?

Vă descriem urmatoarele moduri de lucru

1. Scoaterea radacinilor cu ceagla. Lucrare costisitoare, rudimentară și pentru care aveți nevoie de oameni disponibili, care să lucreze in condiții mai grele decât cele de la tăiatul spinilor.

2. Substanțe arboricide. Orice glifosat aplicat pe tufe, in perioada de maximă fotosinteză (lunile aprilie – mai), va distruge rădăcinile tufelor nedorite. În unele cazuri este posibil sa fie necesară aplicarea de mai multe ori a glifosatului, deoarece tufele, mai ales cele care au spini pe tulpină, au rădăcini radiculare puternice. Acestea necesită efort pentru a fi distruse. În acest caz, este util un dispozitiv de tip pâlnie, atașat la atomizorul dvs., pe care vi-l puteți construi singuri, pentru a maximiza efectul substanței active – glifosatul.

La nevoie, apelați la serviciile noastre, pentru acest tip de operațiune. Avem abilitatea și experiența necesare pentru a vă oferi servicii de calitate și la acest capitol. Informații suplimentare vă oferim la numărul de telefon 0722-520,256. 

Deschide chat
Cu ce vă pot ajuta?
Buna
Cu ce vă pot ajuta?
Call Now Button