Dark Light

Despre motoferăstrău STIHL si lanțuri de motoferăstrău

Motoferăstrău STIHL pentru toate categoriile de utilizatori, ușor de manevrat

În gospodărie, la fermă, sau in munca din domeniul forestier, utilizatorii au nevoie de echipamente performante, care sa îi ajute să taie lemnul cu ușurință. In ajutorul lor vine magazinul nostru online care le oferă un motoferăstrău STIHL, sau popular – drujbă STIHL de cea mai bună calitate. Ușor de manipulat, cu putere mare a motorului si accesorii de calitate,  oferă siguranță și confort utilizatorului. Motoferăstrăul STIHL va corespunde celor mai exigente cerințe.

Motoferastraie STIHL cu sisteme de amortizare eficiente, pe arc

Echipamentele de prelucrare ale lemnului, oferite de magazinul nostru de specialitate, Moto Unelte Partener STIHL, sunt grupate astfel încât munca utilizatorului să fie mult ușurată. Mai mult, clienții noștri pot alege drujba STIHL dorită in funcție de:

  • Lungimea de taiere (intre 20 cm si 90 cm)
  • Categoria din care face parte Motoferăstrăul STIHL (compact – pentru uz casnic, mediu, sau profesional)
  • Puterea dezvoltata (de la 1,6 CP si pana la 8 CP)

Calitatea germană a motoferăstraielor STIHL

Motoferăstraiele STIHL, sunt echipamente fiabile, de calitate germana STIHL,  care au emisii mici de gaze, consum mic de combustibil, fiind recomandate atât pentru tăierea lemnelor pentru foc, lucrări comunale, defrișări forestiere, cât si in cazul construcțiilor. Funcțiile mașinii pentru prelucrarea lemnului sunt comandate de la o singura clapetă, astfel încât folosirea echipamentului sa fie una ușoară. Mai mult decât atât, multe dintre drujbele STIHL au sisteme performante de întindere a lanțului, de exemplu un sistem antivibrații pe arcuri pentru un plus de confort la folosire. Față de alte echipamente de acest tip, utilizate acum câțiva ani, noile modele de motoferăstraie vin la pachet cu un sistem special pentru ungerea lantului. Investiți într-un motoferăstrau performant și bucurați-vă de confortul în utilizare.

Motoferastraie Stihl – Care sunt cele mai căutate modele?

Cele mai căutate modele de motoferastraie Stihl sunt modelele Stihl MS 231, Stihl MS 170 și Stihl MS 180. Acestea sunt recunoscute pentru caracteristicile sale superioare, calitatea de care dau dovadă și ușurința în operare. Pentru a alege o drujba Stihl potrivită trebuie să te gândești în primul rând la ce activități urmează să faci cu ea. În funcție de acest criteriu, poți revizui gama variată de produse și o poți alege pe cea mai potrivită. Vă stăm la dispoziție telefonic pentru asistență tehnică, și la magazin, pe strada Câmpilui, nr 57, pentru o discuție față în față.

Cum alegi o drujba Stihl de calitate?

Drujba este unul dintre cele mai utile instrumente de tăiat lemn într-o gospodărie. Aceasta este extrem de folositoare în realizarea multor activități gospodărești. Rapiditatea în procesul de tăiere, puterea și autonomia oferite de aceasta, au făcut din drujba STIHL  un instrument nelipsit din gospodăriile din mediul urban și rural. O drujbă Stihl de calitate întrunește o serie de caracteristici de care trebuie să ții cont atunci când o achiziționezi. Printre cele mai importante sunt: motorul cu carter de magneziu, grosimea canalului șinei de 1,3 sau 1,6 mm, sistem anti-vibrații avansat și pornire fără efort.

Ce tip de motoferastrău (drujba) sa aleg pentru nevoile mele?

Atunci când caut o drujbă sau un motoferăstrău, am nevoie de câteva criterii esențiale. Astfel, în funcție lucrurile pe care le am de făcut, drujbele sunt împărțite în trei tipuri: dacă folosesc drujba ocazional, la activități ce țin de toaletarea livezii sau tăierea lemnelor pentru foc am nevoie de o drujbă de putere mică (1,6 – 2 CP). Pentru activități mai intense și mai îndelungate de pe lângă casă pe care le desfășor des, drujba potrivită este una de putere medie (2 – 3 CP). În cazul în care vreau să merg la pădure pentru doborât și tăiat lemne intensiv sau foloseșc zilnic drujba în gospodărie, am nevoie de o drujbă profesională (3 – 7 CP) cu lățime de tăiere mare, cu o filtrare a aerului bună și un sistem anti-vibrații corespunzător. În cazul în care caut o drujbă pentru toaletarea și îngrijirea copacilor, am nevoie de o drujbă în varianta T, adică ușoară, puternică, silențioasă și care poate fi utilizată cu o mână. Dacă drujba este folosită de o doamnă, un adolescent sau o persoana vârstnică, atunci este recomandată varianta de drujbe confort cu pornire ușoară și o întindere a lanțului fără scule (de exemplu MS 211 C).

Despre lanțurile STIHL

Stihl este producătorul lanțurilor și șinelor pe care le vinde.

Ca și principiu, lanțurile Stihl sunt grupate in 2 mari categorii: pas 3/8 inch si pas 0,325 inch. Grosimile pintenilor conducători sunt: 1,1 mm, 1,3 mm si 1,6 mm, astfel:

– MS 170, 171, 180, 181, 211, au pas 3/8 inch si grosime pinten de 1,1 sau 1,3 mm;

– MS 230, MS 250 au pas 3/8 inch si grosime de 1,3 mm;

– MS 260, 270 au pas 0,325 inch și grosimea pintenului de 1,6 mm;

– MS 290, 311, 341, 361, 362, 440, 441, 660 au pas de 3/8 inch și grosimea pintenului de 1,6 mm;

Lungimea lanțului este dată de numărul de pinteni conducători. Pentru un lanț de 35 cm lungime de tăiere, pas  3/8, de exemplu, sunt necesari 50 de pinteni conducători.

Lanțurile sunt de mai multe tipuri: Picco Micro Confort (vibratii reduse, pentru utilizatori ocazionali), Rapid Super (cu vibratii reduse, viteză mare de tăiere, pentru utilizare intensă), Rapid Micro (cu calitati bune de ghidare, pentru lemn murdar si agricultură), Rapid Duro (cu dinti tăietori din vidia), etc.

Pentru alegerea lanțului potrivit, oferim suport tehnic în magazin!

Defecţiuni tipice la lanţ, şi cauza acestora

Numai dacă verificaţi periodic lanţul puteţi evita defecţiunile ce pot să apară la lanţ şi motomotoferăstrău. În cele ce urmează vă prezentăm câteva defecţiuni tipice pentru lanţ, care pot apărea ca urmare a unei întinderi incorecte a lanţului.

Uzură puternică în zona posterioară a suprafeţelor de rulare ale dinţilor tăietori şi ale ecliselor de îmbinare.

Cauza: Dinţii tăietori tociţi sau ascuţiţi necorespunzător, lanţ întins prea slab, probabil şi limitatorul de adâncime rectificat prea jos.

Evitare: Ascuţirea corectă a dinţilor tăietori, întinderea perfectă a lanţului.


Uzură puternică la suprafeţele de rulare ale tuturor elementelor lanţului.

Cauza: Lanţul este întins prea tare, limitatorul de adâncime este rectificat prea sus, dinţi tăietori tociţi sau ascuţiţi la un unghi de ascuţire prea mic şi din această cauză se creează presiune prea mare pe şina de ghidaj.

Evitare: Ascuţirea corectă a dinţilor tăietori, întinderea perfectă a lanţului.


Fisuri sub orificiul posterior al niturilor dinţilor tăietori şi al ecliselor de îmbinare.

Cauza: Muchie tocită, cu înclinaţie prea mare spre spate şi, din acest motiv, o utilizare de presiune prea mare în timpul tăierii.

Evitare: Ascuţirea corectă a dinţilor tăietori, întinderea perfectă a lanţului.


Uzura umerilor canalului de ghidaj în partea superioară, la admisie, şi în partea inferioară, la capătul roţii de deflectare; partea inferioară a şinei este ondulată. Lanţul rulează neuniform, uzura se accentuează rapid.

Cauza: Lanţul de motoferăstrău a fost utilizat mai mult timp întins necorespunzător (prea slab), inutilizabil

Evitare: Întinderea periodică a lanţului.

 

Oferim cursuri de specializare pentru lanturi si sine STIHL.

– durata cursului: 2 zile;

– fiecare participant va veni cu utilajul propriu;

– o zi pregatire teoretica si o zi pregatire practica;

– cost: 50 E / participant; (materialele de curs si lemnul pentru taieri sunt suportate de catre noi).

Detalii pe e-mail sau la telefon, la cerere.

Deschide chat
Cu ce vă pot ajuta?
Buna
Cu ce vă pot ajuta?
Call Now Button